Folklunken

Webbdesign projekt: HTML5 webbsida

Webbsidan Folklunken
shadow
Logotype för Folklunken
shadow

Uppdrag: Skapa en ny logotyp och en webbsida i HTML5.

SATISFAKTION
SVÅRIGHETSGRAD
Vårt uppdrag

Folklunken.se var en sida för aktiva människor, som gillar att vandra i naturen. Uppdraget gick ut på att skapa en ny logotyp, att framställa webbsidan i HTML5, hjälpa till med uppstarten och den administrativa sidan, samt med annonseringen. Inga material att använda fanns i början. Allt började bara med en idé. Det tog ungefär tre veckor att bygga sidan, med några turer och få ändringar.

Leverans

Logotyp:
Vi har levererat en originalfil med logotyp ritat för hand – en vektorbaserad .ai-fil (skapat i Adobe Illustrator) på alla versioner av loggan.
Samt vi har skapat bilder på loggan (i PNG filformat) i dubbla utföranden. I varje version av logotyp fins det en logga med text och en logga utan text, bara i form av en grafik:

  • en färg logotyp utan bakgrund
  • färg logotyp på en grå bakgrund
  • en vitt logotyp på en grå bakgrund

Webbsidan:
En flytande webbsida byggd i HTML5.

Logotyp för Folklunken.se
Hur gjorde vi?

Logotyp:
Vi har föreslagit 3 olika exemplen på loggan och kunden har valt den tredje. Utgångspunkten var att loggan skall innehålla en vandrande människa. Det fanns i början inga bestämda färger vi skulle användas, bara att ”det skulle vara en glad färg i loggan”.
Vi har skapat en logga i färg och en vitt logga på en grå bakgrund. Logotypen skulle användas både i tryck på papper och på kläderna, samt den skulle publiceras på webbsidan och på sociala medier.

Webbsidan:
Webbsidan byggdes i HTML5 med hjälp av ett program för att bygga webbsidor i ren HTML5 kod.
Webbsidan har en form av en informativ sida med en liten blogg och med bilder på de artiklarna som ägaren ska sälja.
Det finns inte så många funktioner inbyggda i sidan, den skulle vara så enkelt som möjligt. Sidan har bara 4 undersidor, varav en är en ”Kontakt” -sida, en ”Privat” -sida för privata kunder och en ”Företag” -sida för kunderna som är en företag. Det finns också en ”Loga in” -funktion för de besökarna som har abonnerat på tjänsterna som Folklunken.se hade förmedlat. Sidan skulle inte vara uppkopplat mot Sociala Medier.

Länkar

Webbsidan skulle länka till en annan sida: www.folkhalsan.se
Folkhälsan.se är en samarbetspartner till Folklunken.se och de bägge sidorna skulle kopplas ihop.

Läs mer om projektet för Folkhälsan.se i vår portfolio:

Flera bilder från Folklunken.se

Kommentarer

Ingen kommentar än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *