Blienergiklok.se

Webbdesign Projekt: WordPress webbsida

blienergiklok.se (hemsida senaste nyheter)
shadow

Uppdrag: Skapa en ny logotyp och en webbsida i WordPress.

Vårt uppdrag

Blienergiklok.se är en nyhetsblogg som behandlar energifrågor. Uppdraget gick ut på att skapa logotype, framställa webbsidan i WordPress, hjälpa till med uppstarten och den administrativa sidan, samt med nyhetsbrevet och annonseringen. De första bilder och texterna fanns redan. Det tog ungefär tre veckor att bygga sidan, med många turer och ändringar.

Leverans

Logotyp:
Vi har levererat en originalfil med logotyp, en vektorbaserad .ai-fil (skapat i Adobe Illustrator) och 3 st bilder på loggan i olika utföranden (i PNG filformat):

  • en färg logotyp utan bakgrund
  • en färg logotyp på en svart bakgrund
  • en vitt logotyp på en svart bakgrund

Webbsidan:
En WordPress webbsida i form av en nyhetsblogg.

Logotyp för Blienergiklok.se
Hur gjorde vi?

Logotyp:
Vi har föreslagit 3 olika exemplen på loggan och kunden har valt den andra. Utgångspunkten var att loggan skall innehålla något ”elektrisk”-element och att den dominanta färgen skulle vara blå.
Vi har skapat en variant av en vit logga på svart bakgrund och en mindre logga för att publiceras på sociala medier.

Webbsidan:
Webbsidan byggdes i WordPress med hjälp av en tema som heter Multinews.
Webbsidan har en form av en blogg med flera intressanta artiklar om energifrågor. Artiklarna är uppdelade efter kategorier och intresseområden.
Det finns många funktioner inbyggda i sidan där man kan sortera artiklarna efter ämnen och prenumerera på en nyhetsbrev. Sidan har även en ”Kontakt”-sida, en ”Om oss”-sida och är uppkopplat mot Sociala medier: Facebook, Linkedin och Twitter. Det finns även en funktion som publicerar nya artiklar på Twitter automatiskt.
Multinews tema har även stöd för advertising, dvs redaktionen kan lägga till annonser och banners av olika sort på webbsidan.

Flera bilder från Blienergiklok.se

Kommentarer

Ingen kommentar än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *